|
|
|
|
|
|
|

Az alábbi véleményeket is eddigi vásárlóimtól kaptam:

Egy pillanat műve volt. Megláttuk, és beleszerettünk. Nem volt vita köztünk, hazavisszük. Igen, de melyiket? Ezt? Nem, azt, az másról mesél. Mégis inkább azt, a szélfúttát! Legközelebb is meglátogattuk a fákat, és megint beleszerettünk. A másikba. Is. Most mi legyen? Kettő nem fér el. Lehet cserélni, Roland? Nem reméltük, de lehetett. Most a tavaszváróban gyönyörködünk. Meg a barátaink is. Hol vettétek? Megmondjuk. Meg a fákat is más szemmel nézzük azóta. Kicsit rolandosan.


Galló Ágnes és Elekes Sándor, Budapest


Különleges alkalomra készültünk, egyik kedves Partnerünk kerek évfordulós születésnapját szerettük volna az alkalomhoz illő módon megünnepelni és meglepni Őt egy olyan ajándékkal, aminek igazán örülne és ami még nincs neki. Nem volt könnyű dolgunk.
Az interneten kutatva rátaláltunk az Életfákra. Öröm, csodálkozás ("hogyan készülnek?"), egyetértés (ez az, amit kerestünk), majd két napos nézegetés következett, de a neheze csak ezután jött, hiszen a szebbnél szebb fák közül nem volt egyszerű a választás. Végül közös nevezőre jutva kiválasztottuk a szerintem legegyedibbet, ami nagy sikert aratott az ünnepeltnél és a vendégek körében egyaránt.
Ezután merült fel az ötlet, hogy karácsonyra a többi barátunkat is megörvendeztetjük és vezetői döntés értelmében meg is bíztuk Rolandot, hogy 15db alkotásával kápráztassa el a nagykereskedőinket. Ő valószínüleg éjjel-nappal drótozott, átvéve annak az anyagnak a tulajdonságát, amivel dolgozott, hiszen meglepően rugalmasan kezelte az újabb és újabb változtatásaimat ("még egyet szeretnénk, most egy másikat"), és hihetetlenül rövid idő alatt el is készült a fákkal. Átnyújtottuk az ajándékokat, jött is a szokásos öröm, csodálkozás..., gondolkodásra bírva Mindenkit, mivel ki kellett találni, hogy ki hova rakja, melyik a legmegfelelőbb hely a fa számára. Volt aki haza vitte a nappalijába, volt aki az irodájába tette, esetleg a tárgyalóját dísztette vele.
Még mindig nincs vége, ugyanis a búcsúzó ügyvezetőnk ajándéka is egy Drótfa volt, és azt gondolom, ez a történet a jövőben is folytatódik.
Köszönjük Roland!


Kardos Eszter, marketing asszisztens
Láng Autóalkatrész Kft, Budapest
www.langauto.hu


Ebben az évben szüleim kereken 60 évesek. Ezt az állapotot koronázza számomra a tény, hogy ők sok más családdal, párral ellentétben és saját különbözőségüket felül múlva együtt tudtak maradni ennyi éven át. Egyikük születésnapja sem lenne a másik nélkül örömteli számomra, hiszen kettőjük életéből létezem én. Egy ilyen ritka nevezetes alkalmat kellő képpen megajándékozni, emlékezetessé tenni nagyon nehéznek találtam addig a pillanatig, amíg meg nem találtuk a műalkotásaidat. Ennek a pillanata is megmarad örökre bennem. Röviden átadom:

Öcsém korábbi barátnője a családunkban maradt, mint családtag, 3. gyerek, mint barátnő, mint bizalmas, mint ember, akit szeretünk. Látogatóba jött hozzánk hétvégére, ezért kirándulást terveztünk Szentendrére azzal a nem titkolt szándékkal, hogy hátha találunk ötletet vagy ajándékot ebből az alkalomból anyuéknak. Közösen talán többféle ötlet jöhet számításba. Végigjártuk a központban lévő általunk ismert utcákat, jól eláztunk, fáztunk, elkedvetlenedtünk, mert semmi jót nem láttunk. Felmelegedés céljából beültünk egy kávéra az Art Café házba, fogyasztásunk végezetével indultunk kifelé az ajtóhoz, amikor kislányom megállt a falon sorakozó alkotások előtt. Sorban utána mindannyian megálltunk a kijárat előtt 1 lépéssel és nézegettük a fákat a falon. És hirtelen felmerült mindenkiben az ötlet, hogy ez egy igazi nekik való ajándék lehetne. Sorba néztük az összes fát, és már választani is tudtunk volna akár. Hazafelé az úton már egyértelműen beszéltük meg, hogy nekünk ez kell, hogy megtaláltuk, amit kerestünk. Bennem azóta többször átfut a gondolat, hogy éppen csak 1 "hajszálon" múlott, hogy nem megyünk el a lehetőség mellet aznap a kávézóban, mert már nagyon lógó orral indultunk ki onnan, ha nem áll meg a Virág (unokájuk) nézelődni, akkor elmegyünk mellette. Ki tudja hányszor történik meg velünk ilyen és ehhez hasonló naponta, mikor nem vesszük észre az élet adta lehetőségeket és lemegyünk mellette. Mikor ugyanezt tesszük a boldogsággal! Megpróbálok még figyelmesebben, körültekintőbben élni azóta, nem akarok elpazarolni semmit.

Átadtuk nekik, érették mit jelent, tetszett nekik, célba talált. Az elhelyezése is megoldódott (némi vita után), olyan központi helyre került, ahol mindenki nagy megelégedettséggel láthatja a lakásban. Majd még kérdezősködöm, hogy megszokták-e, hogy ott van. Köszönet Neked, főleg a tempót, a gyors tekerést! További sok sikert kívánok a munkádhoz, a művekhez, az élményszerzéshez!


Ambrus Anita, Budapest


Mivel esküvőre voltunk hivatalosak, és nem is egy egyszerű esküvőre, így akármilyen ajándékkal nem akartunk érkezni, ráadásul egy régi barátunk ill. mostanság üzleti partnerünk kötötte össze életét, aki Skandináv, s egyenesen egy Afrikában született hölggyel.
Első látásra egyértelmű volt, hogy ez az élet fája (mivel gyökere is van) és az összefonódást, egybeolvadást vetíti elénk, csak Ez lehet az igazi nászajándék. A fának nagyon örültek és ma is becses helye van Svédországban, a családi otthonban.
A második fát pedig otthonunkban helyeztük el, hogy nekünk lakásunk ékes dísze legyen.


Kirstner Ferenc, ügyvezető igazgató
FT - Fémtechnika Kft, Kőszárhegy
www.ft-kft.hu


Egy éve költöztünk új otthonunkba, melyet aprólékos munkával sikerült berendeznünk. Törekedtünk arra, hogy a modern berendezést ötvözzük kortárs művészeti alkotásokkal. Amikor a fa felkerült a falra, nemcsak berendezési tárgyként került a lakásba, hanem azt otthonossá is tette egyben. A fa figyelemfelkeltő és a tekintetet egyből magára vonzza, erről számolnak be barátaink és vacsoravendégeink minden alkalommal. A fárasztó hétköznapok után jó időtöltés elmerengeni benne.
Köszönjük az alkotást és bátorítunk mindenkit egy igazán egyedi fa vásárlására! "Hiszen nem lehet megunni"!


Varga Anett és Bodó László, Budapest


A drótfával és veled először a lakberendezési kiállításon találkoztam, ahol egy kollégámmal együtt voltam és szinte mind a ketten egyszerre figyeltünk fel e különleges alkotásokra, amik már távolról is feltűnést kelltettek, mind kettőnkben. Miután hazaértem és megmutattam a feleségemnek a honlapodat és Ő is végig tanulmányozta, rögtön eldöntöttük, hogy kár tovább törni a fejünket, hogy mit vegyünk a Nővérem közelgő lakodalmára, mert ennél egyedibb és ötletesebb ajándékot egy olyan párnak akiknek mindene meg van úgy sem találnánk. Kollegáim, akik csak a honlapodat látták, semmilyen módon nem akarták elhinni, hogy egyetlen szálból áll az egész. /majd, ha az enyém lesz a fa visszabontom nekik/ A fák véleményünk szerint valóban megkapóak és magukhoz vonzzák az ember tekintetét. Valószínűleg nem mindenkinek tetszenek, de egy biztos, közömbösen nem tud elmenni az ember mellettük, valamilyen hatást biztosan kivált bennük.


Kothencz Sándor, Kecskemét


Pár évvel ezelőtt Budapesten egy lakberendezési kiállításon láttuk meg a rézdrótból készült alkotásokat.Már akkor megfogott a különlegessége, egyedisége.Ezért mikor barátom testvére megnősült, rögtön tudtuk a legmegfelelőbb ajándék egy rézfa lesz a kandallójukra.A rendkívüli ajándék mindenkinek nagyon tetszet, és tudtuk, hogy ha rápillantanak mindig eszükbe fog jutni életük egyik legmeghatározobb eseménye. Örülünk, hogy felfedeztük ezt a különleges technikát, mivel szeretjük az egyedi és kreatív alkotásokat. További sikeres munkát kívánunk!


Ádám és Ági, Békéscsaba


Az ajándékot mi nászajándéknak szántuk, keresztfiúnk esküvőjére. Mit is vehet annak az ember, akinek mindene megvan? Mit is vehetünk annak, akinek különleges ízlése van? Rengeteg honlapot néztem végig, természetesen ötlet nélkül, mert elképzelésem sem volt, hogy mi az, amit akarok. És akkor két, a végén kiderült, hogy nem is annyira távol álló dolog ragadott meg. Strucctojás és drótfa. Később láttam, hogy Ön is használja ezt a kombinációt. Miért döntöttem Ön mellet? Mert különleges, amit csinál, mert érzelmet visz a dologba (monogram), mert utánozhatatlan, és felülmúlhatatlan. Egyáltalán nem volt könnyű eldönteni, hogy sokféle munkája közül, melyiket válasszuk! Köszönöm, hogy számunkra és a megajándékozottak számára is örömet okozott. Munkájához további sikert és még több ötletet kívánok!


Nagy Tamásné, Miskolc


Irodátokban láttuk meg először az alkotásaidat, és első látásra nagyon megtetszettek. Nem találkoztunk még ilyen drótból készült remekművekkel. Nagyon kreatív, nagyon egyedi kivitelezésűek. Születésnapomra párom meglepett egy fali fűzfával, azóta nappalink dísze és ékessége.


Reni és Gábor, Ercsi


Nálunk a család mindig nagy gondban van, ha közelednek a szeretteink ,barátaink születésnapjai, évfordulójai vagy akármilyen kis ünnep, hogy mivel is lephetnénk meg őket. Ilyenkor mindig a legegyedibbet a legjobbat próbáljuk kitalálni, valami olyannal ami nem túl megszokott és a siker garantált. Mi ezért választottunk a drótfák közül.


Pénzes család, Mosonmagyaróvár


Az első drótfákkal egy lakáskultúra kiállításon találkoztam, ahova a lányommal látogattunk ki különösebb cél nélkül, kedvtelésből. Amikor megláttuk a hihetetlen élethű, gyönyörű talpon álló, felakasztott és megvilágított műalkotásokat, rögtön elkezdtük keresni jövőbeli helyüket a lakásunkba. Csak mikor elkezdtünk beszélgetni a készítővel derült ki számunkra, micsoda rendkívüli munka egy-egy ilyen fa elkészítése. Épp ekkoriban kerestem ajándékot egy nagyon régi barátunknak, akinek pár hónap múlva ünnepeltük az 50. születésnapját. Az ajándék kiválasztásának nehéz feladata egy csapásra megoldódott. Úgy gondoltam, ez egy olyan egyedi ajándék, ami évek múlva is méltón idézi majd fel a kellemes emlékeket. A család összefogott és közös ajándékként Roland elkészítette nekünk az ünnepelt monogrammjával ellátott csodálatos fát. Három ága az ünnepelt három fiát jelképezte, amik a kusza gyökerekkel és az ágakból kinövő ágacskákkal igazi kis családfát alkottak. Átadáskor persze az ajándékok rengetegében elveszettnek tűnt a fánk. Ám ez nem tartott sokáig. Másnap, amikor végre tüzetesen is megvizsgálhatta és volt ideje elolvasni a róla szóló tájékoztatót, őt is magával ragadta a varázsa. Azóta otthonában az irodáját díszíti. Mi pedig várjuk a különleges alkalmat, amikor nekünk is lehet egy ilyen fánk.


Pné Ani, Budapest


Az alábbi véleményeket vendégkönyvemből idézem, melyek kiállításaim látogatóitól származnak :

Még nem találkoztam életem során ezzel a kivételesen egyedi, kreatív és gyönyörű művészeti formával. Végtelen szépségű alkotások

 

A művészet kiemeli az embert a hétköznapok kicsinyes eseményei közül. Ezt köszönöm a Művész Úrnak.

 

További sok sikert! Friderikusz Sándor

 

Csodafák a mesebeli Rézerdőből. Benkő László Az Omega nevében

 

Magam is éreztem már, hogy az életem "egyetlen egy szála" mindent meghatározott mint ahogy ezeknek a fáknak is!Szily Nóra

 

Ez legalább teljesen egyedi! A fantázián kívül gigantikus munka a fiatalság életerejének minden energiájával, életerejével, 2x is. Ragaszkodás gyökereinkhez vágyódás a Nap felé. Élet! Gratulálok Fj Szofi tervezőművész

 

A kreativitás, a türelem, a precizitás, a kitartás erényeinek ünnepe minden egyes fa. Nagyjából ezekkel az erényekkel 2000 évvel ezelőtt az apostolok rendelkeztek.

 

Kedves Roland! Nagy Örömömre szolgált, hogy ezen a szép kiállításon veled közösen vehettem részt. Csodálattal töltenek el az alkotásaid. Sok sikert és alkotói türelmet vagy türelmetlenséget kívánok a jövőbeli alkotásaidhoz. Gratulálok, Triznyai József csillármíves

 

Cáfolom, hogy "nincs új a Nap alatt," igen: van! Nagy Roland alkotásai megdöbbentő hitelességgel világít erre. Őszinte tisztelettel és elismeréssel gratulálok. Kívánom, hogy mindazt, amit alkotó tehetséggel és fantáziával alkotott mind szélesebb körben és szívben találjon elismerésre!

 

"Fából vaskarika" - tartja a népi bölcsesség, ha valaki a természet, illetve a fizika törvényeinek nem megfelelő dolgot akar párosítani. "Rézdrótból fák" - hökkenünk meg, de a látvány eloszlatja kétségeinket, mert a fiatal alkotó jó érzékkel, nem fényképszerű, naturalista hatásra törekszik, hanem a fák formai szépségét jeleníti meg egy sokak számára szokatlan, de nagyon szép anyaggal. Mindezt teszi nagy műgonddal, kiaknázva a rézdrót lehetőségeit. A fonatok bonyolult rendszerével az élő természet érzetét kelti. Alkotásai a vizuális élményen keresztül érzelmi hatásokat váltanak ki, felidézve a születés és elmúlás embert érdeklő titkát. "Fából vaskarika" - keveseknek sikerült - Nagy Roland ott van köztük. Karczagi Endre festőművész

 

Az ember alapvetően szellemi lény. Egyedi nézőpont. Az univerzumok teremtője. Nagy Roland a szemünk láttára kreál új univerzumot az önmagukba végtelenített rendszerű fáival. A tekeredő, vonagló, szélfútta, csüggedt vagy épp ég felé törő sorsjelképek egy művész-alkotó lény nagyszándékú megnyilvánulásai. Gáll Gregor szobrász

 

Ezek a fák erőt, nyugalmat, békét sugároznak, és az otthon belsejébe hozzák a természet szépségét, gazdagságát. Csodálatos alkotások, igazán nagy öröm látni őket. Köszönjük a bemutatkozását és további lendületet és ötleteket kívánunk!

 

Fantasztikus művek! A minket körülvevő végtelenséget juttatják eszembe, a kezdet és a vég hol létét ezek az egyetlen szálból megfont csodák!

 

Lenyűgöző a látvány, az érzés. A fák körül lévő hatalmas erőtér érzékelhető. A környezetre, emberre egyaránt hat.

 

Szép volt a szemnek, szép marad a lelkembe! Ezt magammal viszem!

 

Nagyon szép alkotások, néha a természet is megirigyelhetné e formákat

 

Amit itt láttam, különleges és remekmű. Remélem, külföld is felfedezi. További sok sikert.

 

Vissza

Az alábbi sorokat vásárlóim leveleiből idézem:

“…általunk megvásárolt nagyméretű, rejtett világítással is ellátott fali dekoráció, a "drótfa", kitűnően kiegészítette az étterem hangulatát, megszüntetve a fal egyhangúságát. Újszerűségével, a szemnek is tetszetős látványával azóta is mind a vendégek, mind a dolgozók egyik kedvence az alkotás.”


“…Azt mondják, nem jó a tárgyakhoz ragaszkodni. Bizonyára így is van, én sem ragaszkodom minden tárgyhoz, de van egy néhány tárgy, amely túlnőtt önmagán, nem tárgyként tekintünk rá, hanem érzelmi okok miatt hozzánk nőtt, emlékeket idéz vagy örömet szerez, a mi Életfánk is ilyen!…”


“…Évekkel ezelőtt, amikor a cég tárgyalóját rendeztük be, eszembe jutott, hogy a televízióban láttam az Ön munkáit, és milyen jó lenne, ha a tárgyalónkban megmutathatnánk a drót felhasználásának ezt a módját is. Vagyis azt, hogy az ipari alkalmazás mellett a művészettől sem idegen az anyag...Azóta is ez a tárgyalónk egyik dísze, amelyet sok vendégünk megcsodál.”


“Az Önnél vásárolt drótfa különleges és igazán modern, XXI. századi eleme éttermünknek, amely egyediességének köszönhetően külön kiemelkedik környezetéből…”

Wiry3 Kft. 2008 - Minden jog fenntartva